Έρχεται η ψηφιακή εφαρμογή πληρωμών Alipay στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη του συστήματος πληρωμών Alipay βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας με εκπροσώπους της Alipay Europe του κινεζικού Ομίλου Alibaba.

Στη συνάντηση που είχε η κυρία Γουάνα Τζενκ, Business Development Manager της Alipay για την Ευρώπη με το υφυπουργό Οικονομίας συζητήθηκε η ενσωμάτωση στην ελληνική αγορά της ψηφιακής εφαρμογής πληρωμών Alipay, η οποία αριθμεί ήδη 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η διείσδυση της εφαρμογής στη χώρα μας έχει σαν στόχο κυρίως τη δημιουργία φιλικού κλίματος για τους Κινέζους επισκέπτες, που αποτελούν και την πλειονότητα των χρηστών της.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών, η οποία θα προσφέρει δίγλωσση πληροφόρηση, προκειμένου να διευρύνει μέσω προσφορών, αξιολογήσεων και προτάσεων τις επιλογές των επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς, χώρους πολιτισμού, καταστήματα κι εστιατόρια. Δεδομένης της ανάδειξης της χώρας μας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Κινέζους, η Ελλάδα αποτελεί αγορά υψηλής προτεραιότητας για την Alipay.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης και το θέμα της διευκόλυνσης των Κινέζων τουριστών ως προς την έκδοση βίζας για την Ελλάδα και συζητήθηκαν τρόποι απλοποίησης της διαδικασίας και μείωσης της σχετικής γραφειοκρατίας.

Πηγή:insider.gr
Top