Σήμερα αναρτώνται τα χαράτσια στο efka.gov.gr

Με τους κωδικούς taxisnet, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ μπορούν από σήμερα οι ασφαλισμένοι στον τέως ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ να δουν (μπαίνοντας στην ιστοσελίδα efka.gov.gr) τις εισφορές τις οποίες πρέπει να καταβάλλουν για τον κλάδο κύριας σύνταξης και τον ΕΟΠΥΥ από αυτό τον μήνα, αλλά και για όλους τους επόμενους του 2017.
Σημειώνεται πως άλλη μία αναβολή πήρε τελικά η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς 1,5 εκατομμύριο επαγγελματίες, μπλοκάκια και επαγγελματίες σχετικά με τα νέα ασφαλιστικά χαράτσια τα οποία πρέπει να πληρώσουν.

Αντί να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων χθες ή έστω σήμερα, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, ο κάθε αυτασφαλισμένος θα μπορεί να δει από σήμερα το ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλλει μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης efka.gov.gr και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, μαζί και τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και το ΑΦΜ του.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη μηνιαία δόση του χαρατσιού 20,9% για τους αγρότες, και 26,9% για τους περισσότερους επαγγελματίες (επί του 1/12 του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2015) πρέπει να καταβληθεί μέχρι 28/2.

Top