Τι είπε ο Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Στο κρίσιμο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρθηκε εκτενώς ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την ομιλία του και λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε και για μια σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων, όπως η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, το Κυπριακό, η εκλογή Τραμπ, αλλά και η αμερικανική οικονομία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ:

«Ο δρόμος που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα είναι ο σωστός. Παρά τις δυσκολίες ο ελληνικός λαός πρέπει να αναγνωρίσει ότι σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη οικονομία χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, και εμείς τις κάναμε».

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο. Ο ελληνικός λαός είναι ευφάνταστος, επιχειρηματικός» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην ανάπτυξη και συνέχισε λέγοντας «όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, τότε χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα», ενώ για την ελάφρυνση του χρέους είπε ότι είναι πολιτικό θέμα.

«Για να μην αδικήσω κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά, να πω ότι και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά έχοντας δει όλα όσα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και όσα ο λαός έχει περάσει, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση μέσα στο επόμενο έτος», υπογράμμισε ο Μπάρακ Ομπάμα και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους».

Top