Ιβάν Σαββίδης:” Θέλω να αγοράσω τη Σουρωτή”

«Ναι, θέλω να αγοράσω τη Σουρωτή. Θέλω, πολύ, να την αγοράσω. Θέλω να συνδέσω την τύχη μου με αυτή την επιχείρηση, η οποία έχει ιστορία εκατό ετών. Είναι πάντα καλύτερο μια ποιοτική, πολύτιμη πέτρα να την κάνεις διαμάντι», δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Το έντονο ενδιαφέρον του να γίνει ο βασικός μέτοχος και ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Σουρωτή Α.Ε.» εξεδήλωσε απευθυνόμενος σε μετόχους και εργαζόμενους της εταιρίας, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου της, αλλά και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης της περιοχής που έχει μέρος των μετοχών, ο επιχειρηματίας και ήδη μέτοχος της εταιρίας, Ιβάν Σαββίδης, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δημοτικού διαμερίσματος Σουρωτής, του δήμου Θέρμης.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι παρότι η «Σουρωτή» είναι μια «μικρή επιχείρηση», ωστόσο «δε χρωστά πουθενά» και έχει δυνατότητες να κερδίσει ένα μεγαλύτερο «ευρωπαϊκό και όχι μόνο» μερίδιο αγοράς. Σημείωσε, ότι από πιο παλιά είχε προσέξει τις δυνατότητες της, χωρίς όμως να κινηθεί για την εξαγορά της. Σεβόμενος την παράδοση και τους ανθρώπους της, το αποφάσισε όταν κάποιοι από αυτούς «τον εμπιστεύτηκαν» και του το πρότειναν και αφού στο μεταξύ είχε προηγηθεί η απόκτηση του 20% των μετοχών από την «πολυεθνική» την «Κόκα Κόλα». «Εγώ δεν μπαίνω ποτέ σε κανένα χώρο ανοίγοντας την πόρτα με το πόδι. Εγώ, προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα για να μπορώ να μπω» είπε, διευκρινίζοντας ότι προτιμά να τον προσκαλούν.

Ο κ. Σαββίδης είπε πεπεισμένος, ότι θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών, το 51%, σε μερικές μέρες και θα κάνει «μια πρόταση» προς την «κόκα κόλα». Διευκρίνισε, ότι ο ίδιος είναι ένας επιχειρηματίας «κοινωνικά προσανατολισμένος», με σεβασμό στις παραδόσεις και στις θέσεις εργασίας κι όχι στην απόκτηση κέρδους «ανεξαρτήτως τιμήματος». «Επειδή εγώ θα είμαι πάντα κοινωνικά προσανατολισμένος είτε θα πρέπει να δεχθούν αυτούς του όρους είτε θα πρέπει να χωρίσουν», είπε ο κ. Σαββίδης.

Σε ερώτηση, εάν του αντιπροτείνει η πολυεθνική να της πουλήσει το ποσοστό του, απάντησε ότι αυτό δεν είναι ένα ενδεχόμενο που έχει σκεφτεί ως στιγμής, καθώς ο ίδιος ήρθε με πρόθεση να αγοράσει και πρόσθεσε: «Αν σήμερα η κόκα κόλα δεν πουλήσει τις μετοχές της, εγώ σε ένα χρόνο θα τις αγοράσω πιο φθηνά» είπε ο κ. Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι για να αναπτύξει την εταιρία «ο σωστότερος τρόπος είναι να γίνει ότι έγινε και στον ΠΑΟΚ» δηλαδή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε άλλο σημείο, είπε, ότι για να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα του αρκούσε ένα επαρκές ποσοστό, ώστε σε συνεργασία με άλλους μετόχους, να το κάνει. Είπε, ότι δε μπορεί να εγγυηθεί για μερίσματα, ίσως αυτό γίνει σε επτά χρόνια.

Ο κ. Σαββίδης εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περί τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του εργοστασίου και της εταιρίας, με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, με βελτίωση του μάρκετινγκ και των πωλήσεων και με το υπάρχον και ίσως και περισσότερο προσωπικό. Σημείωσε, ότι η επιχείρηση μπορεί να γίνει το επίκεντρο μιας περιοχής, με ευρύτερο ενδιαφέρον για επισκέπτες ιαματικού, αλλά και θρησκευτικού τουρισμού, επισημαίνοντας και την ύπαρξη του μοναστηριού του γέροντα Παϊσίου. Υπολόγισε ότι μέσα σε ένα χρόνο ίσως να χρειαστούν, επιπλέον, πενήντα – εβδομήντα εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, αλλά υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορούν δημιουργηθούν πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Θα διατηρήσουμε τις μετοχές μας, αλλά δε θα βάλουμε εμπόδια στον επιχειρηματία. Εμείς θα βοηθήσουμε τον επιχειρηματία, που θα έχει ως στόχο το μεγάλωμα της Σουρωτής και την αύξηση των θέσεων εργασίας» είπε ο δήμαρχος Θέρμης, Κ. Παπαδόπουλος (ο δήμος έχει το 16% των μετοχών) και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Χαιρέτισε επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς (η ΠΚΜ έχει επίσης 4-4,5%) και ο σημερινός πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Λόλας, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη σημερινή μέρα.

Top