Ξεκινάει το παζάρι για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Μέσα στα επόμενα 24ωρα γίνεται επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά την επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα στην αγορά, με το κυριότερο κεφάλαιο που παραμένει ανοιχτό να είναι η θέσπιση ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού στον οποίο θα καταλήγουν τα ποσά που εισπράττει ο επαγγελματίας με πωλήσεις μέσω καρτών.

Οι δανειστές έχουν προς το παρόν απορρίψει την ιδέα της θέσπισης ενός συνολικά ακατάσχετου λογαριασμού και προκρίνουν τη λύση της θέσπισης πρόσθετων κινήτρων προς τους επαγγελματίες προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευές αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών (POS).

Τέτοιου είδους κίνητρα θα μπορούσαν να είναι οι εκπτώσεις φόρου για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ένα σημαντικό μέρος του τζίρου τους μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Το οικονομικό επιτελείο, από την πλευρά του, επιθυμεί τη θέσπιση του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού έστω κι αν αυτός είναι μερικώς ακατάσχετος. Αυτό σημαίνει ότι από το λογαριασμό θα πληρώνονται όλες οι τρέχουσες εισφορές, φόροι και ρυθμίσεις οφειλών και θα μπορεί να κατασχεθεί μόνο ένα μέρος του υπολοίπου για παλαιότερες οφειλές στο Δημόσιο. Όλα, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαριστούν κατά τις επαφές που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή: capital.gr
Top