Επίδομα θέρμανσης 2016

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 30 Απριλίου 2017 θα χορηγηθεί και φέτος σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία.

 Το συνολικό ποσό θα παραμείνει και φέτος στα 105 εκατ. ευρώ, όσο και κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι το ίδιο με εκείνο της περιόδους 15/10/2015 έως 30/04/2016.

Το ποσό του επιδόματος θα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι θα είναι:

  • άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, κατοικία και ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000
  • έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000, ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ, αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι και το ότι υπάρχει πλαφόν στο επίδομα, οπότε σε περιοχές όπου επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά πιθανό το ποσό του επιδόματος να μην καλύψει τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης των δικαιούχων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου προτάσεις νέων αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου η χορήγησή του να είναι «καλύτερα στοχευμένη».

«Δεν είναι δίκαιο ο κάτοικος του Βόλου, να παίρνει το ίδιο επίδομα με τον κάτοικο ενός ορεινού χωριού του Πηλίου» αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξηγώντας ότι εάν εγκριθεί η πρόταση θα προκύψει αύξηση του επιδόματος για τον κάτοικο της Τσαγκαράδας για παράδειγμα και μείωση για τον κάτοικο του Βόλου.

Top